Uskoro još čarobnija Ledena čarolija na Vilsonovom šetalištu Sarajlije će i ove godine imati omiljeno mjesto za zimski raspust

Općina Novo Sarajevo i ove godine priprema za građane od 27. decembra 2019. do 26.
januara 2020. god. sada već tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Ledena čarolija“.
I ove godine program je obogaćen dodatnim sadržajem i programom za cijelu porodicu koji će biti realizovan kod otvorene scene između Historijskog i Zemaljskog muzeja na Vilsonovom šetalištu

Pripreme oko postavljanja klizališta i drvenih kućica su u završnoj fazi, gdje će biti ponuđen do sada najraznovrsniji sadržaj za sve generacije. Klizalište, drvene kućice sa različitim sadržajem, radionice za najmlađe, druženje sa maskotama, muzika i zabavni nastupi garantuju siguran provod punih mjesec dana.

Tokom zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati i uživati na otvorenom na ovoj čarobnoj lokaciji. Svim posjetiocima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta. Najmlađi klizači će i ove godine imati svoje vrijeme na ledu koje mogu provesti samo u pratnji roditelja.

„Ovo je četvrta godina kako Općina realizuje “Ledenu čaroliju”, kao poklon svim građanima Novog Sarajeva i drugih općina. Svake godine dodajemo nove sadržaje, a višegodišnje iskustvo nam pomaže u tome. Naravno, i sami građani su svojim sugestijama, pohvalama i kritikama uveliko kreatori sadržaja i noviteta na Ledenoj čaroliji“, navela je Minka Gazibara Bajramović, direktorica agencije SM Studio Marketing Legend, implementatora ovog projekta.

Dječija igraonica će biti veća nego li prethodnih godina, gdje će se odvijati edukativne, interaktivne i zabavne radionice svakog vikenda. Tokom svakog dana mališane će u svojoj kućici dočekivati Djeda Mraz u zanimljivom društvu, a subotom je za njih pripremio i prigodne poklone.

Kako zabavi nema kraja na Ledenoj čaroliji svi posjetioci će biti u prilici na zanimljiv način osvojiti i vrijedne nagrade koje su obezbijedili dugogodišnji prijatelji projekta. Istaknuli bismo da su najveći napori uloženi u sigurnost klizališta, jer je prije svega namijenjeno djeci. Sa Ledenom čarolijom u punom sjaju i prazničnoj atmosferi na našem najpopularnijem šetalištu provedite najčarobniji dio godine.

Izvor

Možda vam se svidi

Leave A Reply