Usklađivanje plata u Zeničko-dobojskom kantonu

0
111

Održan je sastanak predstavnika Samostalnog sindikata državnih službenika  i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama i predstavnika kantonalne Vlade na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem na kome se razgovaralo o usklađivanju propisa o načinu obračuna plaća i naknada u organima državne službe Zeničko-dobojskog kantona sa zakonskom regulativom na nivou Federacije BiH.

Predstavnici Sindikata i Vlade su se složili da s obzirom da je donesen Budžet za 2017. godinu u kojem su utvrđena raspoloživa sredstva za plaće, kao i činjenicu da je punjenje Budžeta ispod planiranog, treba pronaći rješenje koje će biti u okviru sredstava već planiranih Budžetom.

Sindikati insistiraju na usklađivanju i donošenju Zakona o plaćama državnih službenika i namještenika za Kanton, a da se do njegovog donošenja odlukom Vlade primijene koeficijenti za obračun plaća iz Federalnog zakona o plaćama državnih službenika i namještenika.

S ciljem iznalaženja rješenja koje neće dodatno opteretiti Budžet Zeničko-dobojskog kantona potrebno je formirati tim koji će uraditi analizu efekata primjene koeficijenta iz Federalnog zakona o plaćama.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here