Ušao preko Trebinja: Šta je Brenton Tarrant 2017. godine radio u BiH?

On je navodno bio avanturist kojem je bila jedna od velikih životnih želja da upozna kulturu i običaje balkanskih naroda.

Terorista Brenton Tarrant koji je u petak ubio 49 osoba u džamiji na Novom Zelandu nalazio se na teritoriji Bosne i Hercegovine u januaru 2017. godine, javio je portal Klix.ba.

Prema saznanjima ovog portal Brenton Tarant je ušao u Bosnu i Hercegovinu iz Crne Gore, tačnije na Graničnom prelazu Zupci početkom januara 2017. godine.

Trenutno nije zvanično poznato da li se i koliko dugo zadržao na teritoriji BiH. To bi, prema trenutnim informacijama, mogle znati hrvatske policijske agencije ukoliko se Tarant iz BiH kretao u pravcu Republike Hrvatske.

Kako pišu mediji u susjednoj Hrvastkoj, Tarant je u ovu državu ušao kopnenim putem i to 4. januara 2017. godine, a odletio je iz Zagreba 18. januara. Većinom je boravio po hostelima, a navodno je obišao Poreč, Zadar, Šibenik, Dubrovnik i Zagreb.

Ako se uzme u obzir datum ulaska u BiH i ulaska u Republiku Hrvatsku može se zaključiti da je Brenton Tarant boravio više od jednog dana na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, mediji u Bugarskoj su jučer informaciju da je Tarant boravio u toj zemlji krajem prošle godine, a da je na tom putu po Balkanu prošao i kroz Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Možda vam se svidi

Leave A Reply