5 C
Kakanj
Nedjelja, 9 Maja, 2021

Usaglašeni detalji projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice

U Uredu premijera Zeničko-dobojskog kantona, Miralema Galijaševića, održan je sastanak sa predstavnicima CETEOR-a i EBRD-a. Sastanku su prisustvovali ministri finansija i zdravstva i menadžment KBZ. Tokom sastanka razgovaralo se o nastavku saradnje i realizaciji Projekta rekonstrukcije KBZ iz sredstava kredita EBERD-a od 10 miliona eura na koji je Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala prethodnu saglasnost.

Glavna tema sastanka je bila realizacija Projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice u Zenici i izgradnja novog termo-energetskog bloka Bolnice. Već urađenim energetskim auditom predviđeno je da energent za zagrijavanje termo-energetskog bloka bude tečni plin ili prirodni gas, a što je jedan od uslova EBERD-a.

Na sastanku su otklonjene sve nejasnoće u vezi sa tehničkim rješenjima i precizirane naredne aktivnosti kao i nosioci aktivnosti.

CETEOR je konsultantska kuća zadužena da do polovine septembra uradi nacrt preliminarne studije a do kraja septembra konačnu studiju izvodljivosti ovog projekta.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO