Ured za reviziju: Komšić o trošku države vodio saradnike na skijanje

Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine u svom izvještaju o finansijskoj reviziji Predsjedništva BiH za prošlu godinu, utvrdio je kako je jedan od članova Predsjedništva BiH o trošku države zajedno sa saradnicima bio na skijanju u austrijskom skijalištu Soelden, tačnije da su službeno putovanje pravdali računom skijališta.

Radi se o Željku Komšiću, što i nije teško za pretpostaviti, budući da je od svih članova Predsjedništva koji su obnašali tu funkciju, Komšić najstrastveniji skijaš. Skijanje je vrlo često za njega bilo veći prioritet i od pregovora o formiranju vlasti, pa je tako umjesto da dođe na sastanke telefonom sa Bjelašnice i drugih planina preko svojih stranačkih kolega dostavljao poruke drugoj dvojici koalicionih partnera, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću.

racun16072015

U izvještaju Ureda za reviziju se navodi kako su Komšić i članovi njegovog kabineta putovali u različite zemlje, a da su troškove noćenja pravdali računom skijališta Soelden. Ured za reviziju sugerira da se radi o nenamjenskom trošenju sredstava.

komsic-skijanje16072015

Osim Komšića, na računu su navedena imena Šefke Lobića, Komšićevog vozača, Amira Ibrovića, tada šefa Komšićevog kabineta, Damira Bećirovića i Vanje Filipovića, Komšićevih savjetnika.

Možda vam se svidi

Comments are closed.