Ured načelnika: Upriličen prijem za učenike generacije

U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličen prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kakanj za školsku 2013/2014. godinu. Prijemu je prisustvovala i učenica iz Kaknja koja je proglašena učenicom generacije u Srednjoj mješovitoj školi “Zijah Dizdarević” Fojnica.

Bila je ovo prilika da načelnik Nermin Mandra čestita ovim mladim ljudima na njihovom zalaganju u domenu obrazovanja ,odnosno za njihove odlične rezultate koje su postigli za vrijeme svog devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja, kao i trogodišnjeg i četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Učenici koji su bili gosti načelnika su učenici generacije osnovnih i srednjih škola: Fatima Muslija, Dženana Safundžija, Senid Delić, Amina Aliefendić, Majra Šišić, Azra Mehić, Ajla Tuka, Šejla Duranović, Ismet Ćosić i Gačić Malik.

[doptg id=”18″]

“Danas smo ovdje u zgradi Općine Kakanj  kako bismo dobili i priznanje Općine za naše rezultate. Želim da se zahvalim ovom prilikom svim ljudima koji su radili sa nama. To su u prvom planu naši roditelji koji su nam uvijek bili neizmjerna podrška i bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Pored toga želim da se zahvalim svim profesorima, nastavnicima i pedagozima koji su usmjerili svoje vrijeme i energiju u rad sa ovim mladim ljudima. Hvala i Općini koja je prepoznala te rezultate”, izjavila je  Fatima Muslija, učenica generacije Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj.

Općinski načelnik Nermin Mandra uputio je učenicima generacije čestitke za veliki uspjeh postignut tokom školovanja, te je izrazio uvjerenje da će oni i u budućem školavanju na lijep i dostojanstven način predstavljati sebe, svoju porodicu i svoj grad Kakanj.

“Ovaj prijem za učenike generacije je jedna od najljepših aktivnosti koje se mogu doživjeti pri obavljanju poslova općinskog načelnika. Ja sam zaista danas sretan i privilegovan da se nalazim u društvu ovih naših kakanjskih bisera znanja koji su dobili titulu učenika generacije. Iza te titule sigurno stoji mnogo truda, rada i zalaganja učenika, njihovih roditelja i nastavnika. Nadam se da će učenici generacije i u nastavku školovanja pokazati ovakve rezultate kakve su pokazali u proteklom periodu”, rekao je u izjavi medijima općinski načelnik Nermin Mandra.

Svakom od učenika generacije dodijeljen je novčani iznos od 200 KM, te su uručeni i prigodni pokloni u obliku ruksaka. Načelnik je također obavijestio ove mlade ljude da će na osnovu osvojene titule učenika generacije automatizmom, bez bodovanja, u prvoj godini studija, dobiti općinsku stipendiju koja iznosi 800 KM.

kakanj-x

Comments are closed.