Uradite ove stvari prije nego što uđete u narednu godinu

Mjesec snijega i praznične euforije ne postaje magičan sam od sebe. 

Decembar je mjesec snijega, šljokica, ukrasa, sabiranja utisaka, planiranja, dobre hrane, opraštanja i uživanja. Decembar je u stvari raj za hedoniste, i idealan je za početak i za kraj. U decembru nekako najlakše možete da se otarasite svega što vas muči, ali i da se radujete svim onim malim sitnicama koje život znače, piše Lepota i Zdravlje.

Donosimo vam listu od 10 stvari koje svako mora da uradi ovog decembra – jer ne postaje decembar magičan sam od sebe!

1. Probajte nešto novo

Ne, ne da kupite nešto novo, nego da probate nešto novo. Probajte da čitate nešto što nikad niste, probajte neki novi recept, promijenite neku naviku. Samo nove stvari mogu da vas podsjete da stvarno živite. Izađite iz tog kruga začaranosti i pokrenite magiju na drugi način!

2. Oprostite, izvinite se i zaboravite

Kraj godine je i vrijeme je da to uradite zbog sebe! Izvinite se ako ste nekog povrijedili, oprostite ako je neko vama uradio nešto loše. Živite za ono što je sada i za vrijeme koje će biti. Sve će proći i ne dozvolite sebi da gubite vreme i energiju na stvari na koje možda niste mogli da utičete.

3. Umjesto kupovine novih stvari, očistite svoj ormar

Sigurno ima stvari koje vam ne trebaju. Dio dajte Crvenom Krstu, a dio uvijek možete da prodate, pa ako baš želite možete i da kupite nešto novo.

4. Idite na izlet

Postanite izvrstan degustator vina, popnite se na neku planinu, prošetajte se pored nekog jezera, posjetite neki muzej ili mjesto u okolini koje toliko želite da vidite.

5. Uradite nešto za sebe

Razmazite se spa danom, jednom masažom ili uradite bilo šta što će da vas opusti i podsjeti koliko je lijepo paziti sebe i koliko znači da učinite sebe sretnim.

6. U decembru lampioni i šljokice su sve

Okitite kuću, jelku, dvorište – neka sve sija!

7. Napravite plan za sljedeću godinu i prisjetite se starih planova

Šta ste ostvarili, šta niste? Zašto? Da li još uijek želite iste stvari. Počastite se planerom i krenite u duboko istraživanje uz čaj i kolačiće.

8. Odlučite, ako već niste, šta želite da radite, sa kim želite da budete i gdje želite da budete u novogodišnjoj noći

Decembar je idealan mjesec za darivanje – napravite i/ili kupite poklone za najdraže, pa makar to bila i samo sitnica i mali znak pažnje.

9. Posjetite festivale, zabavite se i naučite nešto novo

Poslije toga uživajte u klizanju i sve to zasladite toplom čokoladom, bez koje decembar ne smije da prođe!  

10. Najvažnija stvar

Pronađite snijeg i uživajte u čarima koje samo on može da pruži. Ako ga u vašem gradu nema, izdvojite dan ili dva i idite na najbližu planinu. Uzmite sanke, skije, klisko i zaljubite se u zimu kao nikad prije! Uživajte u pripremi novogodišnjih čarolija!

Uživajte u šljokicama, anđelima, snijegu, novogodišnjim ukrasima, novogodišnjoj muzici… Zaljubite se u sebe, zaljubite se u decembar, zaljubite se u život! 

Možda vam se svidi

Leave A Reply