20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Upriličen prijem za predstavnike Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”: Općina Kakanj će finansijski pomoći rad Roditeljske kuće

Ponedjeljak, 12.februar 2018.godine: Gosti u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas su bili predstavnici Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”. Veoma obimne aktivnosti koje je Udruženje realiziralo u proteklom periodu predstavio je Fikret Kubat, predstavnik Udruženja.

U osvrtu na višegodišnji intenzivan rad Udruženja posebno je akcentirana aktivnost na izgradnji Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike “Jezero” u Sarajevu. Inicijativa za prikupljanje sredstava za izgradnju Roditeljske kuće pokrenuta je 2011.godine, a kuća je, zahvaljujući donatorima i humanim ljudima iz cijelog svijeta, svečano otvorena u aprilu 2016.godine.

Naglašena je činjenica da kontinuiran boravak rodtelja i/ili bližih srodnika sa bolesnom djecom, u jednom toplom, porodičnom okruženju, doprinosi bržem i sigurnijem izlječenju.

Roditeljska kuća funkcioniše već dvije godine, no finansiranje rada ove kuće nije sistemski riješeno, pa se finansiranje vrši iz jednokratnih grantova, donacija i aktivnosti Udruženja.

Uvažavajući značaj Roditeljske kuće, kao i značaj rada Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH”, načelnik Nermin Mandra je rekao da će i Općina Kakanj finansijski pomoći rad Roditeljske kuće, naglasivši da se Kakanj uvijek odazivao i da će se uvijek odazivati na svaki poziv da se pomogne svakom čovjeku, a posebno djeci koja se liječe i roditeljima koji se bore za zdravlje svog djeteta.

Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka u F BiH” u okviru Roditeljske kuće pruža i usluge psihosocijalne pomoći i podrške. Korisnici na raspolaganju imaju stručnu pomoć psihologa, socijalnog radnika i pedagoga, te okupacione radionice za roditelje i kreativne radionice za djecu (likovne, muzičke, obrazovne).

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO