Upriličen prijem za djecu šehida i poginulih boraca koja su u prošloj školskoj/akademskoj godini završila srednju školu, odnosno fakultet

U uredu općinskog načelnika Nermina Mandre danas je upriličen prijem za djecu šehida i poginulih boraca koja su u prošloj školskoj/akademskoj godini završila srednju školu, odnosno fakultet.

Visoku školsku spremu u prošloj akademskoj godini stekli su Admir Silajdžić, Nermina Kulović, Sanela Kulović, Edina Nokto, Esma Zaimović, Senad Mušija, Elmin Kovač i Irna Imamović.

Srednjoškolsko obrazovanje završili su Mensur Bliznović, Anes Neimarlija, Sejdin Mustafić, Alija Hadrović i Adnana Sikirić.

Nakon obraćanja načelnika koji je gostima uputio čestitke povodom završetka srednje škole, odnosno fakulteta, gosti načelnika su se predstavili, te pojasnili svoje planove za budući period.

P1070137

Na prijemu se razgovaralo i o nastavku realizacije općinskih mjera stimulativnog zapošljavanja pripravnika u čijim kriterijima je definirana prednost koja se daje djeci šehida i poginulih boraca, kao i drugim boračkim populacijama.

Općinski načelnik Nermin Mandra svojim gostima je uručio prigodne poklone, te nagrade u novčanom obliku.

 

P1070138

Današnjim prijemom načelnik je iskazao duboko poštovanja prema djeci šehida i poginulih boraca, te još jednom naglasio iskrenu opredijeljenost kakanjske lokalne zajednice da nastavi u svakoj prilici pomagati i respektovati sve boračke populacije.

P1070142

Datum održavanja prijema nije slučajno odabran. Naprotiv, prijem je održan baš na godišnjicu velike oslobodilačke akcije i veličanstvene pobjede Armije R BiH koja je na današnji dan 1995. godine oslobodila Sanski Most, a ogroman doprinos u ovoj akciji dali su kakanjski borci koji su među prvima ušli u grad na Sani.

Možda vam se svidi

Comments are closed.