UPOZORENJE: Otpad iz kotlovnice se ne smije odbacivati ni u prirodu, ni u kontejnere, ni pored kontejnera, jedino rješenje je ugovor o odvozu sa JP “Vodokom”

Odsjek za inspekcije Općine Kakanj obavještava pravna i fizička lica sa područja općine Kaknja da su dužni zaključiti ugovor o organiziranom odvozu otpadnog materijala iz kotlovnica sa nadležnim preduzećem za odvoz istog na teritoriji općine Kakanj.

Akcentiramo da nije dozvoljeno otpad iz kotlovnice istresati ni u kontejner ni pored kontejnera (ni u podzemni ni u obični kontejner). Dakle, jedini ispravan način je potpisati ugovor sa JP “Vodokom” Kakanj na osnovu kojeg će ovo preduzeće redovno odvoziti ovu vrstu otpada iz dvorišta objekata koji imaju kotlovnice.

Općinska inspekcija provodi aktivnosti na sankcionisanju osoba koja otpad iz kotlovnica odlažu samoinicijativno na mjestima gdje to nije dozvoljeno.

Pozivamo građane da nam prijave slučajeve neadekvatnog odlaganja ove vrste otpada.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar