Upozorenje građanima Sarajeva: Ko ne dostavi ovu potvrdu dobit će do 2.000 KM kazne!

Dostavljanjem ovih ličnih podataka, građani nemaju razlog za zabrinutost jer, prema riječima Krajine, definiran je način na koji se čuvaju ti podaci i kako se raspolaže njima te da nema mogućnosti za bilo kakvim manipulacijama.

Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša izdalo je upozorenje svim etažnim vlasnicima u kojem stoji da do 31. decembra moraju dostaviti dokaz o vlasništvu stana koji posjeduju. Upozorenja su postavljena i u haustorima zgrada u KS, piše Avaz.

Ukoliko to ne učine u predviđenom roku, bit će sankcionirani. To je potvrdio i resorni ministar Čedomir Lukić (SDA), kazavši da su vlasnici obavezni taj dokument dostaviti upravitelju lično ili putem predstavnika stanara, piše Avaz.

Razlog zbog kojeg su se odlučili na ovakav potez, prema riječima Lukića, je taj što nisu potpuni podaci vlasnika stanova, tačnije da nedostaje dokaz o vlasništvu.

– Uputili smo dopis prema upraviteljima da su dužni taj dio obaveze provesti i da postave na oglasnim pločama svih ulaza ovu obavijest. Oni koji nisu do sada dostavili dokaze o vlasništvu, a obavezni su po zakonu, trebaju to učiniti do 31. decembra. Ukoliko to ne urade, mogu biti kažnjeni jer je u zakonu to definirano kao prekršaj etažnih vlasnika – rekao je Lukić.

Istakao je da se kazne kreću od 200 do 2.000 KM.

Senad Krajina, direktor firme „Oki“ koji je upravitelj u mnogim zgradama u KS, kazao nam je da imaju problema jer ne posjeduju te podatke od većeg broja stanara.

– Mi smo već nekoliko puta pokušavali prikupiti te podatke pošto ljudi nevoljno to dostavljaju. Nama je to potrebno jer na taj način imamo tačne informacije o površini stambene jedinice – rekao je, između ostalog, Krajina.

Dostavljanjem ovih ličnih podataka, građani nemaju razlog za zabrinutost jer, prema riječima Krajine, definiran je način na koji se čuvaju ti podaci i kako se raspolaže njima te da nema mogućnosti za bilo kakvim manipulacijama.

Vogošća, Hrasnica, Ilidža, pojedina naselja u Starom Gradu samo su neka od mjesta u kojima upravitelj „Oki“ ima problema sa stanarima koji ne žele dostaviti traženu dokumentaciju.

– Oko 40 posto stanara još nije dostavilo dokaz. Posebno imamo problema s vlasnicima poslovnih prostora koji ne dostavljaju te podatke – rekao je Krajina.

Možda vam se svidi

Leave A Reply