Univerzitet u Zenici promovirao 18 doktora nauka

Šezdesetu godišnjicu visokog obrazovanja u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, Univerzitet u Zenici (UNZE) obilježio je i današnjom, 15. promocijom doktora nauka koji su doktorirali na tom univerzitetu.

Kako je istakao prorektor za nastavu UNZE-a Enes Hašić, ovo je do sada i najveća promocija u najviše zvanje na tom univerzitetu, jer su danas promovirali 18 doktora nauka.

– Ovo za svaki univerzitet, za akademsku zajednicu znači jedan od najljepših i najznačajnijih trenutaka. Promocija predstavlja i svojevrsni dokaz kontinuiteta uspješnog bavljenja naučno-istraživačkim radom na našem univerzitetu. Ali, naravno, to nije samo veliki dan za akademsku zajednicu, nego i za širu zajednicu, odnosno bh. društvo u cjelini. S ovim doktorantima dobijamo novu snagu i znanje – istakao je rektor UNZE-a Damir Kukić, koji je podsjetio kako je najsigurniji put za bijeg iz siromaštva, kako materijalnog tako i duhovnog, vodi putem znanja.

Novi doktori nauka su: Alen Delić i Sedad Mušinović (Metalurško-tehnološki fakultet); Muvedet Šišić, Behar Alić, Mustafa Hadžalić, Muamer Terzić, Vehid Birdahić, Sanin Hasanić i Ekrem Bektašević (Mašinski fakultet), Almir Sivro i Dženana Kos (Filozofski fakultet); Ismeta Elezović (Ekonomski fakultet); Benjamina Londrc, Jasmina Đokić, Smajo Šabić i Ćamil Salahović (Pravni fakultet) te Bajro Torlak i Vildana Arnautović- Torlak (Medicinski fakultet).

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar