20 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Univerzitet u Zenici i ZZO potpisali protokol o saradnji

U prostorijama Rektorata Univerziteta  Zenici potpisan je protokol o saradnju Univerziteta u Zenici i Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a o prijemu pripravnika.

Radi se o diplomiranim ekonomistima i pravnicima koji će imati mogućnost obavljanja pripravničkog staža u Zavodu zdravstvenog osiguranja, a prema federalnim i kantonalnim programima zapošljavanja.

Cilj je mladima bez iskustva omogućiti prvo zaposlenje radi sticanja iskustva rada u struci.

Iako Zavod zdravstvenog osiguranja ove programe koristi još od 2013. godine u kojem je do sada mogućnost odrađivanja  pripravničkog staža steklo oko 160 diplomanata, potpisivanjem protokola    cilj je motivisati studente da imaju bolje ocjene kako bi dobili prvi posao u ovoj ustanovi.

„Mi smo imali kriterije otprilike gdje smo gledali prosjek, dužinu boravka studenata na birou za zapošljavanje, socijalni status i nagrade“, rekao je Senaid Begić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a.

„Mi ne školujemo samo da bi nekom dali diplomu i da bi on hodao bez posla itd., nego se trudimo onoliko koliko možemo tražiti one segmente u društvu gdje bi mi mogli na neki način poticati na to da se zaposle pa i u ovom obliku da obavi svoj pripravnički staž“, rekao je Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici.

federalna.ba

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO