United Grupa investira 100 miliona eura u lokalni sadržaj

United Grupa (SBB, Telemach, United Media), vodeća telekomunikacijska i medijska platforma u Jugoistočnoj Evropi, najavila je investicije od 100 miliona eura u produkciju lokalnog sadržaja, kao podršku domaćim talentima i profesionalcima.

2017. godina bila je prekretnica, sa produkcijom preko 30% sadržaja koji se emituje na kanalima United Grupe, što predstavlja značajnu podršku kreativnim timovima u regionu.

Dragan Šolak, osnivač i predsjednik upravnog odbora United Grupe, izjavio je: „U eri globalnih igrača na medijskoj sceni, kao što je Netflix, lokalna publika i dalje cijeni emisije i filmove koji oslikavaju njihov život i iskustva. Plan United Grupe da investira 100 miliona eura u lokalni sadržaj pokazuje vjeru u mrežu lokalnih talenata, kao što su producenti, glumci i muzičari. Sa uzbuđenjem očekujemo da vidimo šta region još ima da ponudi.

Planovi za dalje investicije u sadržaj uključuju ugovaranje novih scenarija, serija i druge lokalne produkcije. Druga sezona popularne kriminalističke drame “Senke nad Balkanom” u režiji Dragana Bjelogrlića biće snimljena kao dio planirane investicije.

Režiser i scenarista Dragan Bjelogrlić rekao je da: „Ovakvim investicijama United Grupa pokazuje vjeru u lokalne produkcije, dramski program i domaće talente, što je veoma značajno. U vremenu kada se mijenjaju tehnologije, ali i način na koji konzumiramo sadržaj, kada gledaoci mogu da biraju kada i šta gledaju, kanali kao što je TOP kanal predstavljaju revoluciju u emitovanju programa u regionu.“

U toku prošle godine, United Grupa producirala je sadržaj koji uključuje popularne drame, šou programe za talente i dječje programe, kao što su Ubice mog oca, Zvezde Granda, Praktična žena, crtani film Pilići, Kefalica i drugi.

Ovaj originalni sadržaj dopunjuje najbolji globalni sadržaj koji je korisnicima takođe dostupan, kao što je sport sa ligama i glavnim sportskim takmičenjima koji se prikazuju na SK kanalima među kojima su Premijer liga, Primera, NBA i Formula 1, zatim filmovi i televizijske serije. Kroz svoje United Media kanale United Grupa se nalazi u samom vrhu po gledanosti kablovskih kanala u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini u 2017. godini.

Možda vam se svidi

Leave A Reply