Umjesto u autobus za Njemačku, otišao je u hladnu zemlju

“Valentino (19) je u petak došao iz Njemačke gdje je od ljeta i danas se trebao vratiti. Međutim, umjesto u autobus koji bi ga vratio na radno mjesto, otići će u hladnu zemlju”, kazala je rođakinja porodice Stankić, dok joj je glas drhtao, a suze se spuštale niz obraz.

Valentino je, nakon povratka kući, u subotu kupio polovni automobil Volkswagen Vento koji je imao kutinske registarske oznake. U trenutku nesreće, oko 1 sat iza ponoći, mladi vozač bio je s dvojicom prijatelja svega 15 kilometara od kuće. Brzina je, prema uviđaju , na ravnom dijelu automobil ‘odvukla’ na lijevu stranu ceste da bi se zaustavili tek nakon udarca i rušenja zida nenastanjene kuće od kojeg se auto odbio i prevrnuo na krov. Nakon strašnog praska, koji je probudio susjede, prvi je do unesrećenih došao mještanin Josip Čeh (64).

Kuća, u kojoj nasreću niko ne živi, ostala je doslovno bez zida.

Bjelovarski vatrogasci uspjeli su iz zdrobljenog Venta izvući mladića te su ga predali Hitnoj. Kombijima su obojicu prevezli u bjelovarsku Opću bolnicu, a prema zadnjim informacijama životi im nisu ugroženi.

Uviđajem ove saobraćajne nesreće rukovodio je zamjenik Općinske državne tužiteljice u Bjelovaru te su utvrdili da je auto, nakon naleta na ogradu, doslovno poletio i udario u zid kuće pa prevrnuo na krov.

Možda vam se svidi

Leave A Reply