Uličnu kakanjsku trku podržao i najbolji bh. atletičar Amel Tuka

Tek druga po redu a već postaje prepoznatljiva.

Druga po redu ulična trka u Kaknju pod nazivom “Kakanj za 5” privukla je ogromnu pažnju trkačke ajednice, sportista i rekreativaca.

Međutim, na tome se nije zaustavilo. Trku je podržao i načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo, na način da će lično učestvovati u istoj, te će ovo biti prva trka u BiH na kojoj će učestvovati i jedan općinski načelnik.

“Pečat” koji potvrđuje kvalitet ove utrke je podrška najboljeg bh. atletičara  Amela Tuke.

Amel Tuka danas je trijumfovao u utrci na 800 metara na mitingu Golden Spike u Ostravi. Tuka je bio najbrži i slavio s vremenom 1:44.95.

Osim što je današnjom pobjedom ispunio normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi, Tuka je postao i prvi sportista koji je osigurao nastup na Olimpijskim igrama Tokyo 2020.

– Želim da se zahvalim svima na velikoj podršci i čestitkama koje stižu sa svih strana! Vi mi i dajete veliki motiv i ponosan sam sto vas činim sretnim i ponosnim Bosancima i Hercegovcima – kazao je Tuka, te dodao:

– U trci sam se osjećao jako dobro, bilo nas je puno u trci i nisam rizikovao da ostajem nazad već sam hrabro ušao u trku jer ponovo osjećam tu sigurnost kao i prije. Ovo je moj  najbolji rezultat sezone sa 1:44.95 i veliki motiv za naredne trke koje me očekuju.

Odlično vrijeme Tuki je osiguralo nastupa na dva velika takmičenja.

– Sa ovim sam istrčao i normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi i prvi sam sportista u BiH koji je ispunio normu za Olimpijske igre 2020. godine! Hvala još jednom svima od srca! Voli vas vaš Amel – poručio je Tuka.

Za uličnu trku do sada je evidentirano 150 prijava iz BiH, Njemačke i Hrvatske.  Ovo je utrka sa najnižom kotizacijom u regionu.

(Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply