Ukrao bicikl, u ruksaku imao osam "kašikara"

Visočka policija je u mjestu Dobrinje, na regionalnom putu Visoko – Kakanj, uhapsila F.A. iz Visokog, koji je vozeći ukradeni bicikl, u ruksaku imao osam ručnih bombi M-93, takozvanih ‘kašikara’, vojničku futrolu za ručne bombe, te par ukradenih sportskih patika.

Potraga za F.A. je uslijedila nakon što je V.M. iz Visokog telefonom prijavio policiji da mu je, u mjestu Šareni Hanovi kod Visokog, ukraden bicikl, a nekoliko minuta kasnije je O.A. prijavio da je ispred njegove kuće, u mjestu Radinovići, izvršena krađa dva para patika i trenirke.

Poduzimajući operativne aktivnosti na terenu, policijski službenici su pronašli lopova-biciklistu, kojom prilikom je utvrđeno da upravlja biciklom iz prijavljenog krivičnog djela i da na sebi nosi otuđenu trenirku i sportske patike. Policijski tim je bio iznenađen sadržajem ruksaka u kojem su bila neeksplodirana sredstva.

Nakon dokumentovanja naznačenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će Policijska stanica Visoko  dostaviti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca, protiv F.A., rođenog 1990. godine, inače povratnika u vršenju krivičnih djela, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela krađe i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Fena.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.