Uhljebljene u "BH-Gasu“ i za rodicu Zlatka Lagumdžije

Rukovodstvo „Bh-Gasa“ trebalo bi danas razmazrati i usvojiti novu sistematizaciju radnih mjesta.

Kako saznaje „Dnevni avaz“, to je samo maska za prijem novih radnika, te kažnjavanje onih koji se ne ponašaju u skladu s politikom SDP-a, stranke koja suvereno gospodari i u sunovrat vodi ovu državnu ustanovu.

Čak 17 ekonomista

Prema našim informacijama, nova sistematizacija predviđa čak 17 ekonomista, te uhljebljenje za blisku rodbinu predsjednika SDP BiH Zlatka Lagumdžije, te nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Mušića.

S sankcijama, pak, mogao bi se suočiti Almir Bečarević i još nekoliko uposlenika „BH-Gasa“.

Faksimil novog prijedloga sistematizacije u „BH-Gasu“

Bečarević je „kriv“ i zato što je nedavno Federalnoj upravi policije proslijedio  sve dokaze o kriminalu, korupciji i javašluku u ovoj firmi.

Kako saznaje „Dnevni avaz“, prijava je rezultirala pozivom FUP-a Bečareviću i iskazom koji je trajao nešto više od 4 sata!

Umjesto reakcije kojom bi se prekinulo s praksom sunovrata koji od  „BH Gasa“ pravi novi „Energopetrol“, SDP i njihov kadar, prvi čovjek „BH-Gasa“ Mirza Sendijarević, nastavljaju s praksom uništavanja firme.

To se ogleda u višemilionskim gubitcima koji će se na kraju ove godine samo uvećati.

Šutnja direktora 

Prema tvrdnjama ljudi koji prate rad „BH-Gasa“, stanje je sve gore. Potrošnja plina je sve lošija, a finansijska provalija u koju tone firma sve veća.

– Prošlu godinu „BH-Gas“ završio je sa 14 miliona KM gubitka. Ova godina bit će okončana s novih šest miliona KM minusa – tvrde nam sagovornici u ovoj kompaniji.

Zvaničnih reakcija, međutim, nema. „Dnevni avaz“ je poslao i pisani upit, te telefonom kontaktirao rukovodstvo ove kompanije s molbom da odgovore na naša pitanja.

Osim potvrde da su dobili email, nikakog odgovora nije bilo.

Ali zato ima izmišljanja radnih mjesta!

„BH-Gas“, kao i sve druge kompanije kojima upravlja, SDP će „ojačati“ podobnim kadrovima. Novom sistematizacijom, saznajemo, predviđeno je i zapošljavanje novih 13 radnika, tako da će ovaj gubitaš imati 53 uposlenika, među kojima i čak 17 ekonomista!

Otkako je preuzeo upravu nad „BH-Gasom“, SDP je uhljebio 20 svojih članova. Radi se o, uglavnom, članovima porodice osoba odanih Zlatku Lagumdžiji. Tako će posao dobiti i sin nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića, Mirza, i bliska Lagumdžijina rođaka Sadita Hadžialić.

avaz

Možda vam se svidi

Comments are closed.