Uhapšeni pušteni da se brane sa slobode, Kučuk se oglasio na Facebooku

Uhapšeni u akciji kodnog naziva “Gibraltar” pušteni su na slobodu nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora.

Sud BiH je odbio prijedlog Tužilaštva BiH kao neosnovan jer nije našao postojanje osnovane sumnje što je osnovni uslov za određivanje pritvora.

Podsjetimo, u akciji “Gibraltar” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, zatim Belmu Kulenović, Sanjina Kulenovića, visoke dužnosnike kompanije HT Eronet Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenicu generalnog direktora PINK BH Lajlu Torlak, direktora Mreže plus Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka te vlasnika agencije Fabrika Senada Zaimovića. 

Kučuk se nakon izlaska iz pritvora oglasio na Facebook profilu napominjući da su mu oduzeti svi elektronički aparati te je zamolio da ga niko ne zove.

– Borba za istinu, čast i dostojanstvo se nastavlja, dugo će sve ovo trajati, nepopravljive štete su nanesene našem poslovanju (3 dana, 3 klijenta su otkazala ugovore) i mom ugledu koji sam stvarao decenijama. A borit ću se dostojanstveno i podignute glave jer ste to zaslužili svi vi koji ste bili uz mene.
Iako su uslovi u pritvori užasni, ljudi koji tamo rade su u velikom broju divni, neki od njih čak pokušavaju da vas utješe, da vam daju elana i podstaknu vas na pozitivno razmisljanje. Čak su i istražitelji pokazali visok nivo razumjevanja, bili su i više nego korektni tokom pretresa, a obećao sam im da ću to napisati kada se dočepam Facebook-a – napisao je Kučuk.

(PATRIA)

Možda vam se svidi

Comments are closed.