Uhapšena dva Kakanjca zbog spolnog nasilja nad djevojčicama

Mahir Fafulović (32) i Mahir Kulović (34) iz Kaknja uhapšeni su u petak zbog sumnje da su prije desetak dana u ugostiteljskom objektu u Doboju izvršili polno nasilje nad dvije djevočice iz Kaknja, starosti 13, odnosno 14 godina.

Fafulović i Kulović su, u noći između 16. na 17. septembra, u jednom dobojskom ugostiteljskom objektu, koji pruža usluge smještaja, izvršili polno nasilje nad djevojčicama.

“Policijska stanica Kakanj 18. septembra obavijestila je CJB Doboj da su roditelji djevojčica prijavili ovo krivično djelo Policijskoj stanici Kakanj”, izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Dodala je da su Fafulović i Kulović uhapšeni u saradnji sa službenicima Policijske stanice Kakanj i da će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju.

Djevojčice su, navodno, poznavale jednog od uhapšnih, koje su srele 16. septembra popodne u Kaknju, pozdravile se s njima i onda od njih tražile da ih automobilom, u kojem su tada bili Fafulović i Kulović, odvezu do Doboja.

Njihov nestanak je 17. septembra prijavljen Policijskoj stanici Kakanj, odnosno, kako saznajemo, tetka jedne djevojčice prijavila je da ih nema od 16. septembra i da se nalaze na području Maglaja.

Djevojčice su istog dana kada je prijavljen njihov nestanak nađene u Maglaju i u pratnji policije su vraćene kući u Kakanj, ne otkrivajući gdje su bile prethodni dan. Njihovi roditelji su dan kasnije prijavili kakanjskoj policiji da je nad njima počinjeno krivično djelo polno nasilje nad djetetom, nakon čega je započeta istraga i potraga za počiniocima. Prema nezvaničnim infomacijama Fafulović i Kulović nisu odranije poznati policiji.

Nezavisne novine

Možda vam se svidi

Comments are closed.