Uhapšen autor grafita u Banja Luci, najbolji posvećeni vlasti u RS-u (FOTO)

0

Ovo su neki od grafita koji su u proteklih nekoliko godina ispisani na jednom zidu banjalučke Katoličke gimnazije.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Policija je uhapsila Četrdesetčetvorogodišnjeg Banjalučanina D. O. nakon što ga je policija juče pola sata iza ponoći, zatekla kako na objektu škole piše grafit u banjalučkoj Srpskoj ulici.

Kako “Nezavisne” saznaju na grafitu je pisalo “Seoske varalice, ima nas 150.000, otjeraćemo vas iz našeg grada”.

“Tom prilikom navedeno lice je verbalno vrijeđalo policijske službenike, zbog čega je sankcionisano po Zakonu o javnom redu i miru. Lice je lišeno slobode”, saopštili su iz PU Banjaluka.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Slijedi podnošenje izvještaja zbog počinjenog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Ovako je juče glasila vijest o hapšenju osobe koja je napisala grafit na Katoličkoj gimnaziji u Banjaluci čime je uhvaćena osoba koja se riječima ispisanim uvijek na istom zidu već godinama suprostavlja vlasti u Republici Srpskoj.

Naime, nepoznata osoba je konstantno pisala poruke upućene građanima i vlastima na zid gimnazije u Srpskoj ulici u centru Banjaluke. Svaki put ti grafiti bi bili prekrečeni, ali bi uporni autor nedugo zatim napisao novi, prenosi Byka.

I tako godinama!

Za građane Banjaluke je u jednom trenutku postalo sasvim normalno da na zidu gimnazije stoji neki od grafita.

Inače, iza svih akcija je stajao neformalni pokret Revolt Banjaluka.

Između ostalog, u porukama koje su se našle na zidu gimnazije pominjani su Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Nikola Špirić i mnogi drugi predstavnici vlasti. Često su se na udaru autora grafita nalazili i opozicionari, posebno oni koji su “šurovali” sa vlastima.

Pogledajte neke od grafita uhapšenog autora:

Izvor