UEFA: Srbija – Albanija 3:0, Srbiji oduzeti bodovi

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinuti meč Srbija – Albanija pobjedom Srbije od 3:0, ali je i oduzela tri boda Srbiji.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su kazne UEFA sljedeće:

1. Utakmica Srbija – Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

2. Fudbalskom savezu Srbije, odnosno “A” reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

3. Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dvije naredne utakmice kao domaćin u grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

4. Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 eura.

5. Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 eura.

“Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obje strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA”, saopštio je FSS.

Srbija će bez publike dočekati Dansku 13. juna naredne godine, a Armeniju 4. septembra 2015. godine. Podršku navijača imaće samo protiv Portugalaca, 11. oktobra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letjelica, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

Oslobodjenje.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.