Udar se čuo tri km dalje: Tijelo stradale izvučeno satima nakon nesreće, tragovi užasa još vidljivi

Na mjestu teške nesreće u mjestu Radinjača, na putu Banja Luka-Prijedor, u kojoj je jučer poginula 63-godišnja Banjalučanka Dušanka R. i danas su vidljivi tragovi ove tragedije. Pored puta i dalje se nalazi uništeni autobus, a na više mjesta vidljivi su tragovi krvi.

Mještanin Ratko Šukalo čija se kuća nalazi na svega desetak metara od mjesta nesreće ispričao je novinarima da se udar čuo i na tri kilometra udaljenosti.

– Scena je bila užasna, autobus je bio pored puta u kanalu, sa druge strane je bila “škoda” sva slupana. Unutra je bio vozač, koji je bio sav krvav i jedva je disao – kazao je Šukalo za SrpskaInfo.

On je dodao da se na ovom dijelu puta često dešavaju nesreće i da je zadnjih godina više osoba poginulo.

Dizalica je tek sinoć, nekoliko sati nakon nesreće, uspjela podići autobus, ispod kojeg je bilo tijelo stradale žene.

Iz banjalučkog UKC-a nam je danas rečeno da je u tu zdravstvenu ustanovu oko 16. 45 sati sanitetskim vozilom dovezeno sedam osoba M. S. (1952), Z. S. (1951), B. M. (1965), N. D. (1963), S. J. (1980), N. P. (1993) i D. D. (1994).

Najteže je prošao vozač “škode” koji je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.

– Prema riječima načelnika ove Klinike prof. dr. Darka Golića, pacijent S. J. (1980) zadobio je teške tjelesne povrede, sa vodećom povredom glave i grudnog koša. Pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne i preuranjene – kazali su nam iz UKC-a.

Na kliniku za ortopediju i traumatologiju smješten je pacijent B. M. (1965).

– Prema riječima načelnika ove Klinike dr. Nikole Bojića, pacijent B. M. (1965) primljen je sa prelomom lijevog kuka i isčašenjem desnog kuka. Njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno, a u toku je njegovo hiruruško zbrinjavanje – dodaju iz ova ustanove.

Također, na liječenju je zadržana i pacijentica N. D. (1963), koja je smještena u Službi za neurohirurgiju.

– Prema riječima načelnice ove Službe dr. Vesne Ivanišević, pacijentkinja N. D. (1963) zadobila je frakturu orbite i nosne kosti. Pacijentkinja je zbrinuta, a njeno trenutno zdravstveno stanje je za sada stabilno te ostaje na daljem liječenju i praćenju – kažu u UKC-u.

Lakše tjelesne povrede zadobili su M. S. (1952), Z. S. (1951), N. P. (1993) i D. D. (1994) i oni su nakon zbrinjavanja pušteni na kućno liječenje.

Možda vam se svidi

Leave A Reply