Učešće žena u političkom životu

0

Vijeće Europe i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini implementiraju projekat „Jačanje uloge žena i mladih liderki u javnom i političkom životu u BiH”. Drugi po redu skup je održan u utorak 6.maja u Sali općine Kakanj.

„Općina Kakanj je jedna od šesnaest općina gdje Vijeće Europe i Udruženje izbornih dužnosnika BiH provodi projekat„Jačanje uloge žena i mladih liderki u javnom i političkom životu u BiH”. Osnovni razlog zašto je općina Kakanj bila uključena u projekat jezbog toga što je razvijena općina, ali uprkos tome važi za crnu rupu u BiH jer je jedna od pet općina u BiH koja nema žena u Općinskom vijeću.” – kazala je Željka Marković-Sekulić, trener ispred Udruženja izbornih dužnosnika BiH.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

S ciljem informiranja i daljeg motiviranja žena o važnosti njihove uloge u kreiranju boljeg životnog, društvenog i političkog okruženja, Vijeće Europe i USAID organizuju ovakve edukacije. Međutim, koliko su i same žene motivisane i zainteresovane za učešće u političkom životu u Kaknju, dovoljno govori i veoma mali broj onih koje su se odazvale na ovu edukaciju.

kakanj-x