Ubistvo u Kaknju? Trogodišnjak podlegao od povreda, uhapšen očuh

U četvrtak u 14:20 sati, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena da je u Službu hitne medicinske pomoći u Kaknju, u pratnji  V.S. i S.N., dovezeno trogodišnje dijete  A.S. (2012.) sa povredama koje je, prema informacija dobijenim od strane majke i lica V.S., sa kojim majka živi u vanbračnoj zajednici zadobilo prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće u kojoj žive, a koja se nalazi u u Kaknju.

U jutarnjim satima narednog dana dežurna služba Policijske stanice Kakanj obaviještena je od strane medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica da je dijete S.A. preminulo usljed zadobijenih povreda. Po zaprimljenoj informaciji odmah je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je naložio vršenje obdukcije u cilju utvrđivanja vrste i načina nastanka povreda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu.

U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena je obdukcija tijela smrtno stradalog kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem. Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera kojim se došlo do operativnih podataka da konstatovane povrede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja, formirani su policijski timovi Sektora kriminalističe policije i Policijske stanice Kakanj koji su, u skladu sa uputama i nalozima dežurnog tužioca, pristupili vršenju svih potrebnih provjera.

Istog dana, u Kaknju su uhapšni  V.S. i S.N. i sprovedeni u službene prostorije Policijske stanice Kakanj.V.S. je zadržan i sproveden u službene prostorije Sektora kriminalistička policije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinilo krivično djelo “Nasilje u porodici.

Kako nam je potvrdila Aldina Ahmić, portparol zeničke policije, uhapšeni će u toku dana biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Inače radi se o osobi koja je već prijavljivana zbog nasilja u porodici.

Autor: Az.S.- M.M.

Možda vam se svidi

Comments are closed.