Ubistvo ili samoubistvo u Zavidovićima: Esad Ćatić pronađen mrtav

0

U Zavidovićima je oko 20 sati ​ pronađeno beživotno tijelo Esada Ć​atića (54). Prema prvim informacijama iz izvora bliskih Policijskoj stanici Zavidovići, ​tijelo je pronađeno u stanu u gradskom Novom Naselju po pozivu njegove supruge Mirade (45), javlja Avaz.

Esad je pronađen mrtav, sa ubodom nožem u predjelu grudnog koša. U policiji nisu željeli spekulisati da li se radi o samoubistvu ili ubistvu, jer je uviđaj započeo iza 20 sati.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pripadnici Policijske stanice Zavidovići osigurali su mjesto događaja, a uviđajem rukovodi dežurni tužilac Redžo Delić.

zavidovici-ubistvo
Foto:Avaz.ba/Saletović

Esad pronađen sa ubodnom ranom u predjelu grudnog koša (Foto: A. Saletović)

– Ujutro će u Tuzli biti obavljena obdukcija. Prije toga nije moguće bilo šta konkretno i konačno reći o nastanku povreda i smrti, rekao nam je tužilac Delić​, potvrdivši da uviđaj još traje i trajat će do duboko u noć.

Kako saznajemo, oboje (​Mirada i Esad​)​ su imali psihičkih problema, a Esad i fizičkih.

Da li se radi o samoubistvu ili ubistvu biće poznato nakon obdukcije i analize forenzičkih nalaza, dok je policija za sada isključila, prema tragovima sa uviđaja, da je u Esadovoj smrti učestvovala treća osoba.

​Mirada je pod policijskim nadzorom i obavljen je informativni razgovor sa njom, ali prema sinoćnjim informacijama neće biti privođena niti pritvarana zbog psihičkog stanja u kojem se nalazi. ​