Ubijeni kamatar Nusret Suljkić bio uposlenik Vlade Tuzlanskog kantona (VIDEO)

Prema najnovijim informacijama kamatar koji je danas ubijen u tuzlanskom naslju Batva Nusret Suljkić bio je uposlenik Vlade Tuzlanskog kantona gdje je radio kao portir. Ubistvo je počinio Zaim Rizvić.

Kamatar Nusret Suljkić ubijen je u kući svoga klijenta. Zaim Rizvić na njega je pucao iz automatske puške. “Muškarac rođen 1953. godine iz automatske puške je ispalio više hitaca i usmrtio muškarca rođenog 1972. Lice je lišeno slobode. Pripadnici MUP-a i dežurni tužilac obavljaju uviđaj. Nakon toga ćemo znati više o motivima ubistva“, izjavio je Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

A motiv je kamatarenje. Rizvić je, kako nezvanično saznajemo, pozvao Suljkića da mu vrati dio duga, a kada je Suljkić došao u tuzlansko naselje Batva, Rizvić je u njega uperio automatsku pušku i ispalio nekoliko metaka.
Suljkić se godinama bavi kamatarenjem i jedan je od najvećih kamatara u Tuzli.
Također, godinama je radio u Vladi Tuzlanskog kantona, u Uredu za zajedničke poslove, kao portir na obezbjeđenju objekta na Ircu u kojem je smješteno Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva kao i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Prosto je nejverovatno da je Suljkić sa takvim dosjeom uopće mogao raditi u Vladi TK-a, u kojoj svi znaju da se godinama bavi kamatarenjem, piše Federalna.ba Takođe saznajemo da je ubijeni Nusret Suljkić bio sportista odnosno da se bavio karateom i da je upravo večeras trebao doći na posao u noćnu smjenu.
(Foto: FreshPress.info | Tuzlanski.ba)
Možda vam se svidi

Leave A Reply