Ubijen Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina

Jedna osoba smrtno je stradala danas u 16 sati, u sarajevskom naselju Mojmilo, preko puta SOS dječijeg sela, kada je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić nam je kazao da je policiji u 16.08 sati prijavljena pucnjava, nakon čega su odmah na mjesto događaja upućene patrole i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

”Na licu mjesta zatečen je automobil Lancia, talijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazila osoba inicijala S. A. (1989) iz Sarajeva. Ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je konstatovao smrt. Policijski službenici vrše uviđaj kojim rukovodi tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu”, rekao je Nefić, te dodao da je u toku intenzivan rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Na raskrsnici preko puta SOS Dječijeg sela zatečen je automobil Lancia, italijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazila osoba inicijala S. A. (1989) iz Sarajeva, pojasnio je Nefić. Međutim, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć mogao je samo konstatirati smrt te je Nefić kazao da će i vještak medicinske struke dati svoje mišljenje o ovom događaju.

Na vozilu u kojem je ubijen nema tragova razbijenog stakla, pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor ubio Salčina.

Na licu mjesta je veliki broj policije i ekipa Hitne pomoći.

Možda vam se svidi

Comments are closed.