Ubicu Lane Bijedić otkriti na isti način kao što je policija u Srbiji pronašla ubicu Tijane Jurić

Protiče i treća sedmica od ubistva 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić… Prema šturim informacijama koje cure u javnost, istražitelji danonoćno rade na rasvjetljavanju ovog užasnog zločina, no sve zvanične izjave od strane istražnih organa obustavljene su do daljnjeg, zbog, kako je obrazloženo, krivih interpretacija u medijima i uznemirenosti javnosti.

Istraga se i dalje vrti oko Srećka Trifkovića, Nedeljka Lizdeka, Stefana Samardžije i Miloša Obradova, koji su u pritvoru. Ali to je, za sada, sve što se zna…

Ubistvo Lane Bijedić, pak, u nekim elementima podsjeća na monstruozni slučaj iz Srbije, koji se desio prije pet godina, kada je tada 15-godišnja Tijana Jurić ubijena i naselju Bajmok.

Na mjestu gdje je Tijana oteta pronađeni su njena patika i nokat, i to je bio prvi trag policije. Za medije je kasnije pojašnjeno kako je na osnovu ovih tragova počela potrega za ubicom, a ključ nu ulogu u tome igrale su “bazne stanice mobilne telefonije”.

– Dokazi su bili lošeg kvaliteta jer su ih mještani pomjerali i gazili. Tokom istrage više od 100 ljudi pozvano je na razgovor u policiju i tada su se pojavile prve indicije koje su ukazale na Dragana Đurića. Ubrzo smo na osnovu baznih stanica mobilne telefonije utvrdili da je kritične noći bio na mjestu zločina – objašnjeno je.

Potom se sistemom eliminacije Dragan Đurić, 34-godišnji mesar iz beogradskog naselja Surčin, našao među sumnjivim osobama. Policija ga je držala na oku nekoliko dana, ali njegovo ponašanje nije bilo neobično za normalnog čovjeka.

– Nije odavao utisak osobe koja je počinila tako gnusan zločin o kom bruji cijela zemlja, a zbunjivalo nas je i to što nikakvu vezu između njega i Tijane nismo uspjeli da pronađemo, odnosno bili smo sigurni da se nikada ranije nisu sreli – pojašnjeno je iz policije.

Ipak, istražitelji su bili gotovo sigurni da je upravo on otmičar, ali u tom trenutki nisu znali da li je djevojčica i dalje živa. Zbog toga ga nisu odmah uhapsili već su čekali da se otkrije i policiju odvede na mjesto za koje se vjerovalo da je čuva.

– Pošto je iz dana u dan živio normalno, odlučili smo da više ne čekamo i da ga uhapsimo. Bio je potpuno miran kad smo došli po njega na radno mjesto u klaonici. Ostao je miran čak i kad smo mu stavili lisice – ispričali su svojevremeno policijski izvori, piše “Depo“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply