25.5 C
Kakanj
Četvrtak, 13 Maja, 2021

U ZDK obezbijeđen pripravnički posao za 56 pripravnika

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona potpisao je ugovore sa 56 pripravnika koji će na osnovu Programa sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva 2015. kojeg finansira Federalni zavod za zapošljavanje, steći prvo radno iskustvo

Ugovor je, na period od godinu dana, potpisan s 30 diplomiranih pravnika i 26 diplomiranih ekonomista, koji će biti raspoređeni u sjedištu Zavoda i svih 12 poslovnica Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

“Ovo su izuzetno dobri projekti i sugerisao bih i drugim poslodavcima da se uključe i da pruže priliku mladim ljudima. Ono što je činjenica jeste da ovi mladi ljudi neće ostati na ovim radnim mjestima, ali svakako će im pomoći u njihovom narednom periodu s obzirom da će steći potrebno radno iskustvo”, rekao je direktor ZZO ZDK-a Senaid Begić.

U Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK-a ovaj program se realizira već četvrtu godinu, a dosad je oko 190 pripravnika steklo svoje prvo radno iskustvo na pozicijama za koje su završili prvi ili drugi ciklus studija.

Svim pripravnicima osigurane su plaće u iznosu od 400 KM, plus putni troškovi i naknade za tople obroke, kao i svi doprinosi koji imaju ostali zaposlenici. (Agencija FENA)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO