U zajedničkoj akciji policije iz ZDK i Srednje Bosne uhapšeno šest osoba

Zajednička akcija mješovitih timova pripadnika MUP-a Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona provedena je tokom protekle noći na nekoliko lokacija na graničnom području ova dva kantona. Tokom akcije uhapšeno je šest osoba, tri koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima i tri zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

Također, izdato je 56 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja u saobraćaju, 15 vozača i četiri vozila su isključena iz saobraćaja, u četiri slučaja je pronađena i oduzeta droga.

– Mješoviti policijski timovi vršili su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, te vršili preglede vozila, osoba u vozilima i tereta, a sa ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela, narkotičkih sredstava, oružja i municije, osoba za kojim je raspisana potraga, koje nelegalno borave u Bosni i Hercegovini, kao i u cilju kontrole kretanja roba, sprečavanja nelegalnog prijevoza u unutrašnjem cestovnom prometu i sankcionisanja počinilaca prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH – saopćeno je jutros iz MUP-a ZDK.

Kako dalje navode, ova zajednička policijska akcija predstavlja dobar primjer saradnje između policijskih agencija, te će se i u narednom periodu unapređivati oblici zajedničkog i koordiniranog postupanja, u okviru utvrđenih nadležnosti, kao bi se svim građanima pružila maksimalna lična i imovinska sigurnost.

Možda vam se svidi

Leave A Reply