0.8 C
Kakanj
Subota, 6 Marta, 2021

U Volkswagenovoj tvornici kradu se i potpuno novi automobili

Vozači kamiona ukrcavaju nove automobile samostalno, a Bugarin je bio upoznat s procedurom kako ući na parkiralište…

O tome da su Volkswagenovi automobili popularni među kradljivcima pjevaju već i ptice na grani. Traženi su Volkswageni, a traženi su i njihovi dijelovi na crnom tržištu. Uglavnom, marka iz Wolfsburga omiljena je igračka velikim dečkima s kriminalnim pedigreom.

Znate li da Volkswageni nestaju i s parkirališta tvrtke u tvornici u Wolfsburgu? Potpuno novi Volkswageni, bez registracije, spremni za isporuku? Od 2016. do 2018. godine s parkirališta tvornice u Wolfsburgu izgubilo se 70 Volkswagena. Ukupna vrijednost tih automobila je tri milijuna eura.

Sigurno se pitate kako ukrasti potpuno novi Volkswagen, koji je prije nekoliko sati još putovao tvorničkom trakom. Donosimo vam jedan primjer. Sud u Wolfsburgu osudio je na dvije godine i osam mjeseci zatvora bugarskog vozača (32), koji je s kamionom za prijevoz automobila ušao 2018. godine u krug tvornice, natovario tri Golfa i pet Tiguana te je jednostavno prošao portu i izašao u bijeli svijet.

Vozači kamiona ukrcavaju nove automobile samostalno, a Bugarin je bio upoznat s procedurom kako ući na parkiralište. Na izlasku je pokazao stari popis tereta, koji nitko nije ozbiljno provjeravao.

Sad se pitate čemu uopće ulaziti u kredite ili leasinge kad je dovoljno zamoliti prijatelja da vas odveze do Volkswagenove tvornice gdje ćete mahnuti rukom Hansu na porti, izabrati si što želite, te istom onom Hansu pokloniti kutiju Bajadera i komad suhog mesa na odlasku i odvesti se u kući?

Nijemci na kraju ipak uhvate lopova ili lopove! prenosi revijahak.

Nekoliko dana nakon krađe, u Bugarskoj (grad Pernik) je registrirano sedam spornih Volkswagena, a lopov je za sebe zadržao jedan Golf. Ubrzo je i u tvornici utvrđen manjak, a pregledom sigurnosnih kamera utvrđen je i identitet kradljivca.

Doista nevjerovatna priča…

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO