U većem dijelu BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu

U većem dijelu BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Upozoravamo na moguće odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Zenica-Žepče (u mjestu Želeća) zbog radova na rekonstrukciji mosta obustavljen je saobraćaj, a vozila preusmjerena na obilaznicu (kroz naselje Rakovica).

Za danas je najavljen početak radova na deminiranju terena na magistralnom putu M-1.8 Orašje-Tuzla, na dionici između benzinske pumpe “Nestro” i pijace “Arizona”. Predviđeno je da radovi traju do 30.11., a saobraćaj će se od 08 do 16 sati obustavljati u trajanju do 30 minuta, nakon čega će se vozila propuštati u trajanju do 15 minuta.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 dionice Sarajevo sjever-Podlugovi (most M04) i Sarajevo sjever-Vlakovo (vijadukt Reljevo), zatim magistralne puteve Jablanica-Prozor, Čelinac-Kotor Varoš i Čapljina-Stolac, te sjeverni ulaz u Mostar.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog izvođenja završnih radova na području Hrvatske danas od 10 do 12 sati može se očekivati sporije saobraćanje na GP Brčko-Gunja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT A-1

Sarajevo sjever-Podlugovi – zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu M04 saobraća se dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.
Sarajevo sjever-Vlakovo – zbog sanacionih radova na vijaduktu Reljevo saobraća se dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 
Doboj-Gračanica u mjestu Klokotnica, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu raskrsnice odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu  signalizaciju.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

Kaonik-Kiseljak u mjestu Jehovac, zbog radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila privremenom obilaznicom.

M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.

M-14.1 
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu “Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 08:30 do 15 sati, dolazi  do polusatnih obustava saobraćaja.

M-16 
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Karanovac-Crna Rijeka (u mjestu Bočac) zbog radova na izgradnji obilaznice saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

M-16.2
Jablanica-Prozor sanacioni radovi na dvije lokacije, naizmjenično propuštanje vozila.

M-17
Zenica-Žepče (u mjestu Želeća), zbog radova na rekonstrukciji mosta, saobraćaj se odvija privremenom obilaznicom kroz naselje Rakovica.

Konjic-Jablanica, zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na vijaduktu Ostrožac saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja  svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Kladanj-Olovo u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz povremene obustave do 15 minuta.

Živinice zbog izvođenja radova na izgradnji raskrsnice, saobraćaj se odvija alternativnim pravcima u neposrednoj blizini (iz smjera Tuzle lokalnom cestom pored tvornice namještaja Konjuh, a iz pravca Sarajeva jednom prometnom trakom preko pomenute raskrsnice).

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje -zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

R-474 Novi Šeher-Jelah-Prnjavor – zbog izvođenja neophodnih radova jednom trakom saobraća se od kružnog toka do Doma kulture u Tešnju.

R-476 Dariva-Hreša, zbog sanacionih radova u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

KANTON SARAJEVO

– Zbog realizacije proslave Dana Njemačkog jedinstva danas od 18 do 21 sat zabranjuje se saobraćaj u krajnjoj lijevoj saobraćajnoj traci u ulici Obala Kulina bana na dijelu od raskrsnice sa ulicom Musala do raskrsnice sa ulicom La Benevolencija.

– Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Bulevar Meše Selimovića, Radnička (kod br.17), Jarčedoli, Željeznička i Fadila Jahića Španca.

MOSTAR

-Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko 7 tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).  Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar. /Avaz.ba/

Možda vam se svidi

avatar