U toku završne aktivnosti na uređenju prostorija u kojima će se odvijati nastavni proces muzičke škole

U mjesecu septembru tekuće godine u Kaknju će s radom početi muzička škola.

U okviru pripremnih aktivnosti za početak rada novoformiranog područnog odjeljenja muzičke škole u Kaknju, ovih dana u Kaknju se realiziraju završne aktivnosti na rekonstrukciji i uređenju prostorija Javne ustanove za kulturu i obrazovanje Kakanj u kojima će se odvijati nastava. Izvršeno je krečenje prostorija i farbanje stolarije, radi se na rekonstrukciji mokrih čvorova, te se realiziraju i druge aktivnosti koje je potrebno izvršiti kako bi se stekli uslovi za odvijanje nastavnog procesa muzičke škole.

U prvi razred  osnovne muzičke škole u Kaknju će biti upisano 40 učenika koji će biti raspoređeni u 5 grupa sa po 8 učenika i to: odsjek za klavir, odsjek za harmoniku, odsjek za gitaru, gudači i duvači.

Prijemni ispit iz procjene sluha, ritma i muzičke memorije je održan sredinom juna tekuće godine, a uskoro će biti održan još jedan prijemni ispit.

U prvi razred muzičke škole mogu se upisati učenici koji će školske 2014/15. godine pohađati četvrti razred redovne osnovne škole.

Podsjetimo, iz Ministarstva za obrazovanje nauku, kulturu i sport ZDK prije nekoliko mjeseci u Kakanj su stigle dobre vijesti. Kakanj – grad muzičkih talenata dobio je konačno muzičku školu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK donijelo je, na inicijativu i uporno traženje kakanjske lokalne zajednice, Rješenje o upisu u Registar područnog odjeljenja u Kaknju u sastavu JU Osnovna muzička škola Zenica.

Više fotografija pogledajte OVDJE

Možda vam se svidi

Comments are closed.