U toku radovi na izgradnji i rekonstrukciji stambenih jedinica

U blizini Autobuske stanice Kakanj bilježemo radove na izgradnji kuće za Aišu Jašarspahić koja je tokom majskih poplava ostala bez svog doma.

Aiši Jašarspahić je u svrhu pomoći za izgradnju stambenog objekta dodijeljeno 23.250 KM.

Osim Aiše Jašarspahić, u svrhu pomoći za izgradnju stambenih objekata vlasnicima sa totalnom štetom, po 23.250 KM dodijeljeno je i Selimu Kariću, Šidi Rojo i Sadiki Tursum, Ademu Habiboviću je dodijeljeno 27.000 KM, dok je Čajo Namiru dodijeljeno 39.750,00 KM.

Aiša Jašarspahić ispred mjesta gdje je nekad bila njena kuća (foto: kakanj-x)

U blizini Autobuske stanice bilježimo i radove na sanaciji i dogradnji stambenih objekata u kojima žive socijalno ugrožene višečlane porodice koje su tokom ratnih dejstava imale status raseljenih osoba, a danas su svi članovi ovih porodica nezaposleni.

Radi se o objektu u vlasništvu Rizve Beganovića čija porodica broji 11 članova, od koji su 3 člana maloljetna djeca, objektu Delije Beganovića  čija porodica broji 10 članova, od koji su polovina maloljetne osobe, te objektu Sulje Beganovića čija porodica broji 4 člana.

IMG_9169i IMG_9168iRekonstrukcija kuća za porodice koje su tokom ratnih dejstava bile raseljene

Nakon ovih radova bit će realizirani i radovi na izgradnji i sanaciji još tri kuće.

Husić Salko i njegova šestočlana porodica koja trenutno ima status podstanara sa mjesečnom kirijom u iznosu od 100 KM dobit će novu kuću u naselju Varda na zemljištu koje je dodijelila Općina Kakanj.

Bit će izvršena i sanacija stambenog objekta Zahida Kadrića koji stanuje u Šepercima (Poljani), a novu kuću će dobiti i Sabahudin Kadrić koji stanuje u istom naselju.

Možda vam se svidi

Comments are closed.