U Ulici branilaca u Kaknju odvijaju se intenzivni radovi na izgradnji zgrade Općine Kakanj.

Nakon decenija pružanja usluga građanima u objektu koji je vlasništvo RMU Kakanj, nakon brojnih opravdanih sugestija i kritika da stara i trošna zgrada zbog arhitektonskih barijera ne pruža mogućnost da se građanima s posebnim potrebama omogući pristup svim službama koje pružaju usluge, donesena je odluka o izgradnji nove zgrade Općine Kakanj.

P1080059
Idejno rješenje nove zgrade Općine Kakanj

Radovi se finansiraju iz sredstava ostvarenih prodajom poslovnih prostora koji su bili u vlasništvu Općine Kakanj. Ova sredstva mogu biti utrošena samo za izgradnju novih objekata u vlasništvu Općine i ne mogu, prema zakonskim rješenjima, biti utrošena u drugu svrhu.

“Prošle godine u maju položen je prvi beton na gradilištu nove zgrade Općine Kakanj. Zgrada je sada izgrađena, a trenutno se odvijaju radovi na unutarnjem uređenju. Nova zgrada Općine Kakanj je moderan i reprezentativan objekat, projektovan i sagrađen po savremenim standardima i trendovima i bit će ponos generacija građana Kaknja kojima će služiti. Otvaranje novoizgrađenog objekta najavljujemo za 25. novembar – Dan državnosti BiH”, rekao je općinski načelnik Nermin Mandra.

U novoj zgradi izgrađene su podrumske prostorije sa 52 mjesta za parkiranje. U suterenu je smještena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora.  Izgrađene su i tri etaže u kojima će biti radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća, a objekat će sadržavati i veliki hol.

Za poslovne prostore koji su izgrađeni u novoj zgradi, te za podzemna garažna mjesta, već postoji veliki interes privrednih subjekata i građana, a prodaja ovih nekretnina će biti izvršena u skladu sa zakonskim propisima koji nalažu objavu javnog poziva itd. (Press Općine Kakanj)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj