U toku aktivnosti na stambenom zbrinjavanju 10 porodica iz Kaknja

U ulici 311. lahke brigade započeli su radovi na sanaciji i dogradnji stambenih objekata u kojima žive socijalno ugrožene višečlane porodice koje su tokom ratnih dejstava imale status raseljenih osoba, a danas su svi članovi ovih porodica nezaposleni.

Radi se o objektu u vlasništvu Rizve Beganovića čija porodica broji 11 članova, od koji su 3 člana maloljetna djeca, objektu Delije Beganovića  čija porodica broji 10 članova, od koji su polovina maloljetne osobe, te objektu Sulje Beganovića čija porodica broji 4 člana.

Nakon ovih radova bit će realizirani i radovi na izgradnji i sanaciji još tri kuće.

Husić Salko i njegova šestočlana porodica koja trenutno ima status podstanara sa mjesečnom kirijom u iznosu od 100 KM dobit će novu kuću u naselju Varda na zemljištu koje je dodijelila Općina Kakanj.

Bit će izvršena i sanacija stambenog objekta Zahida Kadrića koji stanuje u Šepercima (Poljani), a novu kuću će dobiti i Sabahudin Kadrić koji stanuje u istom naselju.

Ugovore o sanaciji i zgradnji kuća nedavno su potpisali općinski načelnik Nermin Mandra, Jasminka Đonlić u ime Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica F BiH, te korisnici pomoći.

IMG_9169 IMG_9165 IMG_9166 IMG_9167 IMG_9168

Možda vam se svidi

Comments are closed.