15 C
Kakanj
Ponedjeljak, 17 Maja, 2021

U toku aktivnosti evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva

Općina Kakanj je nedavno započela još jednu aktivnost koja je istinska nužnost. Radi se o aktivnostima označavanja i evidentiranja naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva.

Ova aktivnost je započela rješenjem općinskog načelnika Nermina Mandre koji je imenovao komisiju koja ima zadatak da realizira pomenute aktivnosti. Predsjednik ove komisije je Međid Bajrić, viši samostalni referent za stambene poslove u Općini Kakanj, a komisiju čini 15 članova-uposlenika općinskih službi.

Proteklih dana članovi komisije su kontinuirano na terenu, a paralelno se vrši i izrada registra.

Ova aktivnost je preduslov za postavljanje tabli sa nazivima naseljenih mjesta, ulica i trgova, te postavljanje tablica sa brojevima na zgradama, kućama i drugim objektima. Postavljanje tabli će izvršiti Zavod za planiranje i izgradnju općine Kakanj u saradnji sa pomenutom komisijom.

Predsjednike i članove savjeta kakanjskih mjesnih zajednica, predsjednike skupova etažnih vlasnika, upravitelje zgrada i građane molimo da pruže neophodnu pomoć i sugestije članovima komisije koji će raditi na realizaciji pomenutih aktivnosti. (Press Općine Kakanj)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO