U teškoj saobraćajnoj nesreći kod caffe Delfin povrijeđen Asim Kapić

0

Večeras oko 21h se u ulici Branilaca kod ugostiteljskog objekta „Delfin” desile teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen mehaničar Asim Kapić (1955.god) iz Kaknja.

Kako saznajemo od pripadnik PU Kakanj koje smo kontaktirali, u saobraćajnoj nesreći je učestvovao vozač M.M. (1995.godište) za motornim vozilom Golf 3 stranih registarskih oznaka NM 87-78K i pješak A.K.(1955.godište) iz Kaknja. Nesreća se desila zbog neprilagođene i prebrze vožnje M.M. koji je vozilom udario pješaka A.K. koji je prelazio pješački prijelaz kod objekta „Delfin”.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema riječima očevidaca ovog udesa, vozač M.M. je prvo desnim dijelom vozila udario u ogradu objekta, pri tome se odbio, a od siline udara auto se odbilo ravno na nesretnog A.K. koji je od siline udara završio u rijeci Zgošći.

Pokušali smo saznati zdravstveno stanje povrijeđenog A.K. ali se na telefon bolnice u kaknju niko nije javljao. Kontaktirali smo i Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je unesrećeni odmah prevezen, ali rekli su nam da će informacije zvanične imati tek ujutru.

Pripadnici PU Kakanj su odmah izašli na lice mjesta i trenutno vrše uviđaj. Sve to je posmatralo oko stotinu prolaznika koji su se okupili kako bi čuli o čemu se radi.

Kakanj-x