U starom televizoru pronašli 100.000 dolara

Svi znamo šta možemo da nađemo u nekom starom televizoru ,plastiku žice, lampe itd. Ipak, jedan kanađanin je upravo u TV-u sakrio veliku sumu dolara koju je planirao pokloniti svojim potomcima…
Više od 100.000 dolara u gotovini pronađeno je unutar starog televizora, koji se prevozio u Ontario zbog reciklaže u jednu fabriku. Dolari su se nalazili u metalnoj kasici, a ona je bila sakrivena u televizoru.

“Bilo je četiri veće gomile novca i znao sam da je u pitanju pozamašna suma”, rekao je Rick Deschamps, rukovodilac fabrike za reciklažu.

Dechamps je pohvalio svoje radnike, rekavši da su postupili pošteno time što su prijavili kutiju nadređenima u fabrici, a zatim i nadležnim vlastima. Zajedno sa novcem u kutiji su se nalazili i dokumenti, koji su policiju odveli do 68-godišnjeg vlasnika televizora, koji je rekao da je televizor poklonio svom prijatelju još prije trideset godina, ali je izgleda zaboravio da je novac unutra.

On je tada imao plan da čuva pare, kako bi ih kao nasljedstvo dao svojim potomcima. Kada se prijatelj oslobodio starog TV-a i bacio ga u smeće, nije ni slutio da se u njemu krilo pravo malo bogatstvo od 100.000 dolara.

Sada kada je novac našao put do svog pravog vlasnika, policija je imala samo jedan savjet za njega, da novac ubuduće stavlja na račun u banci.

Možda vam se svidi

avatar