U Srebrenici formirana komisija koja treba riješiti problem veličanja četnika u školi

0

Skupština opštine Srebrenica danas je donijela odluku o formiranju komisije od 10 članova čiji je zadatak da sačini izvještaj i predloži rješenja za situaciju nastalu nakon objavljivanja fotografije učenika Prve osnovne škole u tom gradu na kojoj veličaju četnike u prostorijama škole.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Fotografija grupe srpskih učenika iz Srebrenice sa uzdignuta tri prsta, u čijoj pozadini je trobojka i natpis “braća četnici”, objavljena je na profilu jednog od učenika, što je izazvalo lavinu komentara, ali i proteste bošnjačkih roditelja zbog ovog čina.

Na sjednici je danas prevladavala žučna diskusija na ovu temu, zbog čega je u više navrata tražena pauza.

Odbornici su osudili svaki vid mržnje i netrpeljivosti, a, kako je u zaključku navedeno, posebno u institucijama obrazovanja.

Inače, navedenu komisiju sačinjavaju načelnik opštine i još tri člana opštinskog rukovodstva, dvojica odbornika, direktor škole, predsjednik Školskog odbora i predstavnici roditelja srpske i bošnjačke djece.

Inače, sam načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, kako je ranije rekao za “Klix“, ne vidi ništa sporno niti zabrinjavajuće u fotografiji koju je objavila grupa učenika na Instagramu, u srpskoj narodnoj nošnji, uz natpis “Braća četnici”.

Izvor