U saobraćajnoj nezgodi pješak M.A. zadobio teške tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 24/25.05.2014. godine, u ulici Reisa Čauševića kod broja 9, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf IV”, registarskih oznaka K03-T-303, vlasništvo lica T.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I čiji službenici poduzimaju operativne aktivnosti na terenu u cilju pronalaska otuđenog vozila i otkrivanja izvršioca ove teške krađe.

U toku noći 24/25.05.2014. godine, u ulici Bulevar Kulina bana broj 4, izvršena je krađa registarskih tablica broj A38-A-531 sa putničkog motornog vozila marke “Mercedes”, vlasništvo lica H.S. iz Zenice. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 25.05.2014. godine, u 00,25 sati, na magistralnom putu M-4, u mjestu Jelah, policijski službenici Policijske stanice Tešanj zaustavili su putničko motorno vozilo marke “Opel “, registarskih oznaka MBRU542, kojim je upravljao K.S. iz Tešnja, te su prilikom kontrole ustanovili da predmetne registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu, nakon čega su i oduzete. Od strane operativnih službenika Policijske stanice Tešanj su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela „ Krivotvorenje isprave” iz člana 373. KZ FBiH.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Kakanj

Dana 25.05.2014. godine, u 21,05 sati, u ulici V divizije NOP-a, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka A38-E-244, kojim je upravljalo lice S.A. iz Kaknja i pješak M.A., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Na području Kantona dogodilo se još šesnaest saobraćajnih nezgoda u kojim je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Comments are closed.