U prepunoj sali premijerno izvedena predstava "Džepovi puni kamenja" (FOTO)

U prepunoj sali Doma kulture u Kaknju, premijerno je odigrana prva profesionalna predstava Dramskog studija, u koprodukciji sa BNP Zenica.

Predstava nosi naziv “Džepovi puni kamenja”,rađena po tekstu Sarah Marie Jones, autorski je projekat Mirze Mušije i Mirze Bajramovića, koji ujedno čine i glumačku postavu.

Radnja predstave “Džepovi puni kamenja” je smještena u malo irsko mjesto, gdje ljudi žive teško i isključivo od fizičkog rada. Sve se mijenja onog trenutka kada stiže holivudska filmska ekipa sa velikim zvijezdama (Angelina Jolie i Brad Pitt), koja traži statiste za veliki film.”Sve ovo vidimo iz vizure dva mlada čovjeka koji pokušavaju da preko statiranja u holivudskom filmu postanu filmske zvijezde. Svi ostali likovi koje upoznajemo kroz ovu priču su karakteristični i posebni po načinu ostvarenja svojih htijenja, koja se mogu svesti na jedno – ‘pobjeći u Ameriku i postati dio velike filmske industrije’.

Repriza predstave “Džepovi puni kamenja” će biti održana 8. februara u Domu kulture Kakanj, a premijera u Zenici je 28. februara u Bosanskom narodnom pozorištu u 19:30.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.