U predivnom ambijentu parka Tvornice cementa Kakanj obilježeno 40 godina postojanja

Najuticajnija građevinska kompanija BiH, Tvornica cementa Kakanj, obilježila je sinoć 40 godina
postojanja u društvu sa više od 200 zvanica. Ovo je prvi u nizu događaja obilježavanja značajnog  jubileja uspješnog rada i postojanja cementnog diva iz Kaknja koji se održao u prijatnom ambijentu parka Tvornice cementa Kakanj a kojem su prisustvovali predstavnici Općine, poslovni partneri i  drugi prijatelji kompanije sa područja Općine Kakanj.

Maja Munda

Zvanični dio svečanosti otvorila je voditeljica Maja Munda koja je u uvodu istakla značaj kakanjske
cementare za cjelokupnu privredu i razvoj grada Kaknja i države, nakon čega je pozvala direktora
TCK Branimira Muidžu da se obrati gostima.

Branimir Muidža, generalni direktor Tvornice cementa Kakanj

„U proteklih 40 godina proizveli smo 16 miliona tona cementa, ugradili milione tona betona. Međutim, našu aktivnost ne treba posmatrati samo kroz prizmu količina sivog zlata koje smo proizveli.  Cementara je i svaki naš radnik, svaki naš penzioner, svako dijete koje smo usrećili našim  aktivnostima kao što je Dan otvorenih vrata, svaka velika i lijepa gesta, svaka donacija, svaki  sastanak gdje tražimo put kako ćemo unaprijediti naše poslovanje s aspekta prije svega zaštite  okoliša,“ kazao je u svom govoru Muidža.

„Sretan sam što ove najljepše trenutke sreće i ponosa  dijelim sa ljudima koji su rasli i razvijali se uz našu kompaniju, a posebno sa onima koji su radili na  izgradnji ovih postrojenja.“

Ističući značaj uzajamnog pomaganja i saradnje sa lokalnom zajednicom, direktor Muidža je pozvao  načelnika Općine Kakanj, Nermina Mandru da mu se pridruži na bini gdje mu je uručio donacijski  ček od 40.000,00 KM za nabavku mobilijara za kultnu kakanjsku malu ulicu.

Načelnik Mandra je u ime svih građana Kaknja čestitao značajan jubilej uglednoj kakanjskoj firmi i  zahvalio se na vrijednoj donaciji „Nije ovo jedina donacija i jedina pomoć koju TCK daje našoj  zajednici. Nema sfere društvenog života gdje Tvornica cementa Kakanj ne pruža svoj aktivni  doprinos kako finansijski tako i na svaki drugi način. Međutim, ne smijemo gledati na cemenaru samo kroz donacije koje predstavljaju samo simboliku ukupnog značaja Tvornice cementa Kakanj kako za lokalni ekonomski razvoj tako i za razvoj cijele BiH. TCK je dio našeg grada ali prevazilazi lokalne okvire u mnogočemu, prelazi i okvire BiH sa svojom veličinom, razvojem i kvalitetom. Mi smo ponosni da na tom kvalitetu piše ime našeg grada i da je taj kvalitet ugrađen u svaki značajniji objekat u  regionu. U Tvornici cementa Kakanj lokalna zajednica ima ogromnu podršku, a TCK za svoje  razvojne planove ima značajnu podršku svih nas.“

Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj

Večera je nastavljena uz ugodno druženje i zvuke sevdaha u izvedbi benda Divanhana.

Prve tone cementa Tvornica cementa Kakanj proizvela je 15.12.1978. godine i od tada je sinonim za vrhunski kvalitet. Ovaj kakanjski kolektiv stalno bilježi nove poslovne uspjehe i širi poslovanje kako u BiH tako i na stranim tržištima. Sve svoje aktivnosti zasniva na dugoročnom razvoju koji  podrazumijeva savremene proizvodne pogone i stručno osoblje, a svi procesi su usklađeni sa  najvišim evropskim ekološkim standardima i tehničkim zahtjevima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply