U ponedjeljak u Kaknju nastavak velike akcije "Svi lopate u ruke – očistimo Kakanj za jedan dan"

Sto puta smo pokazali da smo zajednica koju krasi sloga i zajedništvo, pokažimo to i u ponedjeljak 19. maja 2014. godine kada će na cjelokupnom području Kaknja biti nastavljena velika volonterska akcija koju smo nazvali “Svi lopate u ruke – očistimo Kakanj”.

Cilj je očistiti smeće, mulj i nanose na svim područjima Kaknja gdje je došlo do povlačenja vode i prestanka opasnosti od razorne vodene bujice.

Škola sutra nema, iskoristimo taj dan na najbolji mogući način. Pokažimo ljubav prema Kaknju, pošaljimo snažnu poruku da smo vrijedni, marljivi, radini i solidarni.

Lopate i drugi alat neka svako ponese od kuće, neka organizira čišćenje svoga sela, ulice, mjesne zajednice, sokaka, igrališta…

Akcija počinje u 10.00 sati.

Mještani naselja koja nisu pogođena razornim bujicama neka se sa lopatama zapute do susjednog sela, naselja ili ulice i neka tamo čiste i tako pokažu solidarnost.

Širite ovu poruku večeras preko Facebook-a, medije molimo da objave ovaj poziv.

Pripremite lopate, lopata će i sutra biti šifra prepoznavanja ljudi koji istinski vole Kakanj.

Lopate u ruke, očistimo Kakanj za jedan dan!

Akcija čišćenja Kraljeve Sutjeske još uvijek traje, ono što je svakako za pohvalu, veliki je broj tu volontera koji nisu sa ovoga područja. Mještani i osobe dobre volje, obezbijedili su dovoljno hrane i pića za učesnike akcije…

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.