11.8 C
Kakanj
Petak, 7 Maja, 2021

U pogon pušten novi elektrohidraulični bager na PK Vrtlište

Novi hidraulični bager čija zapremina kašike je 12,5 m3 je investiciono ulaganje Elektroprivrede BiH vrijedna 5.430.000 KM. Upotrebom bagera značajno će se povećati kapacitet utovarnih jedinica na otkrivci čvrste jalove mase.

U periodu od 03.10.2017.  godine izvršena je isporuka dijelova i sklopova elektrohidrauličkog bagera kašikara zapremine kašike 12,5 m3 na plato pogona PK „Vrtlište“ ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, od strane isporučioca „NGH“ Export-Import d.o.o. Tuzla.

Montaža ovog hidrauličnog bagera urađena je u vremenskom periodu 06.10. – 27.10. 2017. godine. Probni rad bagera trajao je 100 sati, dok je osam hiljada moto sati garantni period.

Uključivanje u rad bagera znači da će doći do znatnog povećavanja kapaciteta na utovaru čvrste jalove mase te da je kompletirana utovarno-transportna tehnološka linija na eksploataciji i odlaganju čvrste jalove mase, za koju je u maju ove godine nabavljeno pet damper kamiona nosivosti 130-140 tona.

U okviru montaže bagera odrađeni su poslovi: sastavljanje gusjenica, postavljanje glavnog pogona, montaža ruke (katarke) bagera, postavljanje crijeva hidraulike, spajanje elektro instalacija, spajanje kašike bagera sa katarkom, sipanje svih tečnosti predviđenih po preporuci proizvođača, spajanje bagera sa izvorom napajanja strujom i paljenje bagera na platou za montažu.

Sretno!

 

Pogledajte fotogaleriju:

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO