U Podgorici izolovan pacijent koji je boravio u Kini

Pacijent, koji je boravio u Kini, izolovan je na Infektivnoj klinici u Podgorici zbog sumnje da je zaražen virusom korona.

Mugoša je naveo da situacija pacijenta malo odudara od kliničke slike koja je predviđena da se pojavi kada je riječ o virusu korona.

On je dodao da su u Crnoj Gori već urađene određene analize i one su negativne, pa će, u dogovoru sa Institutom za mikrobiologiju u Ljubljanji, nalazi ovog pacijenta biti poslati na dalju analizu, prenose crnogorski mediji.

On je podsjetio da je od virusa korona do sada u svijetu umrlo 725 ljudi, a oboljelo oko 35.000.

Smrtnost nije tako visoka, ali jeste infektivnost. Virus ima jedan pandemski potencijal i zbog toga je toliko aktuelan“, naglasio je Mugoša i dodao da u posljednja dva dana postoji blaži pad broja oboljelih.

Prema njegovim riječima, to ne smije da zavara nikoga u Crnoj Gori, koja je turistička destinacija, već moraju biti oprezni, a sistem spreman.

Građanima je savjetovao da izbjegavaju kontakt sa ljudima koji ima neki vid infekcije, da ne idu u područja gdje je ona prisutna, da vode računa o ličnoj higijeni i da nose maske ukoliko postoji sumnja na infekciju.

Možda vam se svidi

Leave A Reply