U okviru projekta "Spring Alive – Proljeće uživo" održane dvije radionice

U okviru kampanje  “Spring Alive-Proljeće uživo” u kojoj učestvuje i Općina Kakanj, 30. maja 2014. godine održana je radionica za učenike OŠ “15. april” Doboj, dok je 2. juna radionica održana za učenike OŠ “Omer Mušić” Brežani.

Radi se o kampanji  Udruženja “Bird life International” koju u BiH realizira Ornitološko društvo „Naše ptice“ Sarajevo.  Projekat je namijenjen prvenstveno učenicima predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Cilj je da se školarci i svi zainteresirani što bolje upoznaju sa “Spring Alive – Proljeće uživo” vrstama ptica, posebno sa njihovim izgledom, navikama i načinom ishrane.

Svi zainteresirani mogu učestvovati u ovoj kampanji kroz popunjavanje jednostavne ankete praćenja i posmatranja ptica na web-stranici www.springalive.net.

Učestvovati u anketi je veoma lako i zabavno. Sve što trebate da uradite je da svake godine prijavite svoje prvo opažanje ptica selica. U žiži interesiranja su lastavice, čiope, kukavice, rode i pčelarice. Više saznajte klikomovdje.

Ove godine u kampanji koju sufinansira i Općina Kakanj učestvuju kakanjske osnovne škole “15. april” Doboj i “Omer Mušić” Brežani, te Vrtić “Pčelica” Kakanj.

Organizatorima i učesnicima kampanje je posebno interesanta kakanjska močvara “Bistrik”.

Koordinator projekta u ime Ornitološkog društva ”Naše ptice” Sarajevo je Aida Haračić.

Možda vam se svidi

Comments are closed.