U nedjelju svi u dvoranu: Pobjeda sa preko 4 gola razlike naše rukometaše vodi u Premijer ligu BiH

Na svojoj uzlaznoj šampionskoj putanji, u ozračju općeg napretka na svim poljima društvenog aktivizma, Kakanj je nadomak još jednog velikog uspjeha i ulaska u premijerligaško društvo najboljih. U nedjelju, 24. aprila, Rukometni klub “Kakanj” u našoj Sportskoj dvorani, u 17:00 sati, dočekuje Rukometni klub “Krivaja” iz naše bratske općine Zavidovići.

Našem timu za ulazak u Premijer ligu odgovara svaka pobjeda sa preko 4 gola razlike.

Aduti na strani RK “Kakanj” su:

Nedžad Zaimović, igračka legenda našeg rukometnog kluba, kao najmlađi trener ima priliku uvesti klub u Premijer ligu BiH

i postati prvi kojem je to pošlo za rukom i kao igraču i kao treneru.

Kenan Duraković, predvodnik ekipe RK “Kakanj”, njegova udarna igla, kada Kenan igra ekipa Kaknja je nepobjediva. Igrao SEHA ligu za sarajevsku “Bosnu”.

Adnan Fejzović, golman kojeg svaka ekipa želi u svom timu, stub kakanjske odbrane.

Admir Purić, bombarder iz Travnika, pravo pojačanje, u prosjeku postiže 10 golova po utakmici, igrao EHF KUP za ekupu RK “Vogošća Poljine Hills”.

Dino Sabljaković, komadant odbrane, kapiten, motivator  – igrač koji “gine” za svaku loptu, igrao Ligu šampiona za sarajevsku “Bosnu”.

Edin Velispahić, ubojito krilo koje svakim svojim potezom diže publiku na noge, igrao Ligu šampiona za sarajevsku “Bosnu”.

Mevludin Čehajić, Dino Hadrović, Miloš Tešanović, Selmin Zahirović, Ejjub Demir, Amar Amitović, Dino Šehić, Hidajet Sužanj,

Muamer Mehić i Adnan Bevrnja, igrači na koje Kakanjci mogu biti ponosni.

 Aduti na strani RK “Krivaja” Zavidovići

Jasmin Mrkonja, selektor juniorske reprezentacije BiH, igračka legenda, osvajač mnogih odličja.

Adnan Jaškić, igrač koji je igrao za reprezentaciju BiH, nastupao za šampionsku “Bosnu” Sarajevo, kao i za slavni Zagreb.

Kakanjci i Kakanjke, podržimo naše rukometaše, izborimo se zajedno za još jedan uspjeh našeg kakanjskog sporta. U nedjelju svi u našu dvoranu. Dvorana mora biti prepuna.

P.S. U ovoj utakmici gosti će imati vjerovatno veliku podršku svojih navijača koji planiraju doći u naš grad i podržati svoju ekipu u utakmici sezone za oba kluba. Osigurana su dva autobusa (besplatan prijevoz) za navijače iz Zavidovića, kako navodi navijačka grupa “Rockers”, a u slučaju većeg interesovanja bit će organiziran i dodatni prijevoz.

(Press Općine Kakanj)

Možda vam se svidi

Leave A Reply