U navijačkim neredima u Vogošći povrijeđeno 18 osoba, tri teže

Nakon što je sinoć došlo do sukoba između navijača poljskog Lecha iz Poznana i FK Sarajevo u Vogošći na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu primljeno je ukupno 18 pacijenata, od čega su tri zadobila teže tjelesne povrede, a privedena je jedna osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Muamera Šehić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazala je za AA da je na Kliniku urgentne medicine sinoć primljeno 18 pacijenata, od čega je sedam državljana Poljske i 11 državljana BiH.

“Od ukupno primljenih 11 pacijenata, tri pacijenta su zadobila teže tjelesne povrede i zadržana su na daljem liječenju na UKC-u Sarajevo. Riječ je bh. državljanima S. E. rođen 1984., koji ima teške povrede glave i zadržan je na Klinici za neurohirurgiju. Pacijent inicijala Z. A., rođen 1999. godine, također teške povrede glave, zadržan na klinici za neurohirurgiju. Pacijent H. E., rođen 1995. godine, višestruke kontuzije, zadržan je na pomatranju na Klinici urgentne medicine”, pojasnila je Šehić.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić kazao je za AA da je sinoć oko 23:30 sati došlo do sukoba navijača Lecha sa većim brojem mlađih muškaraca.

“Korištene su palice, kamenje i slični predmeti, a naši policijski službenici su izašli na lice mjesta i uz pomoć policijskih službenika iz drugih jedinica izgrednike stavili pod kontrolu”, istakao je Nefić.

Prema njegovim riječima, o ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

“Tokom vršenja uviđaja konstatirano je da je oštećeno pet službenih motornih vozila MUP-a KS, osam parkiranih vozila i autobus. Povrijeđeno je devet policijskih službenika našeg Ministarstva, a na svu sreću svi su dobili lakše tjelesne povrede”, naglasio je Nefić.

Dodao je da su policijski službenici lišili slobode jednu osobu, bh. državljanina.

Možda vam se svidi

Comments are closed.